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Sunday 19 August 2012

風邪の日のごはん

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金曜日、イアンちゃんが大学から戻って来るともうすっかり風邪っぴき。まあ、家の中でなら普通に動けるんだけど、翌日土曜はもっとしんどそうだったのでお昼をしっかり食べて、夜ご飯は軽めに取れるスープを作ることにしました。スープといっても、じゃがいも、たまねぎ、パプリカ、ベーコンをポタージュにしたので栄養は満点。
On Friday, when Ian came back home, he was beginning to have a cold. It's bit worse next day, so I made soup for dinner, it's easy and nice to have even when you are having a cold.
付け合わせのパンは、オリーブを練り込んだパン。
こんな洒落たパンが庶民派スーパーのテスコにだって出来立てで並んでるんだから、日本ではやたらに食をバカにされるけど、イギリスだってなかなかのものでしょう!ほのかな塩味がおいしかったですよん。パン作りもやってみたいけど、今のフラットでは作業スペースもないし、これだって1コ40pと安く買えるので当分はいっか〜。
Doesn't it look nice? The fresh olive roll was only 40p at Tesco. Still many people speak badly of British food, but you can get nice things very easily without paying a lot. Well, someday I want to bake bread myself but at the moment I don't need to!




日曜のブランチにスープの残りをいただきました。
I had the soup for sunday morning as well.



以前通訳のお仕事をさせてもらったときは、日本からきた出張者の皆さんがそろって「イギリス不味いまずいっていうけどさー、来てから全然不味いものに当たってないよ。ふつーに美味いんだけど!」って言って下さったのうれしかったなあ。イギリス人でもないけど、やっぱり自分のだいじな存在を褒められたらご機嫌になります。


インスタントラーメンとか、外国のものは不味くしてることも多いけど、、、それは仕方ないし、イギリスに限ったことじゃない。北欧にいったときもインスタントヌードルはどうして?と首をかしげる味だったし、日本でも美味しくないラーメンに外食で出会うこともあるし、ま、何が言いたいかと言うと、自分の目と感覚で確かめるまで分からないことがあって、確かめたら180度ひっくり返っちゃうことが世の中たくさんあるってことさー!笑
Sometimes I find some weird food in Japanese restaurant or Japanese food in supermarket, but it can't be helped. It's foreign food. The idea about what is good, what is bad in cooking or food itself, can't be understood perfectly once the food and culture left the original country. But, that doesn't mean all foods in UK is bad at all! If you never visited, you can't judge. And I hope you won't be biased by other people's opinion till you find out yourself. You might see great surprise that the biased opinion is totally untrue.



もうすぐイアンちゃんと日本を旅するけど、また戻って頑張って働いて、落ち着いたら私の知らないこと、確かめたいことを見に、ヨーロッパの他の国を旅したいなあ。
I need to save money for travel to Japan this year, but after that, I want to save again and then travel through other european countries to see new things, to find out things I want to know.


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